Wednesday, May 18, 2011

Pengkhianat Islam :: Mustafa Kamal Attartuk


Beliau ialah Mustafa Kamal Ataturk yang diberi gelaran al-Ghazi (orang yang memerangi). Perkataan Ataturk bermakna bapa orang Turki. Artaturk ialah orang yang bertanggungjawab meruntuhkan Khilafah Islam -Turki pada tahun 1343H (1924M).

Beliau dilahirkan pada tahun 1299H (1880M) di bandar Salonika, Greek yang ketika itu merupakan taklukan Khilafah Uthmaniyyah. Bapanya bernama Ali Reza Afandi, berkerja sebagai pengawal di jabatan Kastam. Ada yang mengatakan belaiu ialah bapa tiri Ataturk dan bukan bapa kandungnya. Ada juga yang mengatakan Ataturk oleh Guru matematiknya yang bernama Mustafa. Mustafa bertugas di sekolah Ataturk iaitu sebuah sekolah menengah tentera dan pada ketika itulah beliau tertarik dengan kebolehan Ataturk dalam bidang matematik lalu mencadangkan nama Mustafa Kamal.

H.S. Armstrong, salah seorang pembantu Ataturk dalam bukunya yang berjudul al-Zi'bu al-Aghbar atau al-Hayah al- Khasah li taghiyyah telah menulis:

'Sesungguhnya Ataturk adalah daripada keturunan Yahudi. nenek moyangnya adalah Yahudi yang berpindah dari Sepanyol ke bandar Salonika.'

Golongan Yahudi ini dinamakan dengan Yahudi Daunamah yang terdiri daripada 600 buah keluarga. Mereka mendakwa memeluk Islam pada tahun 1095H (1683M), tetapi masih menganut agama Yahudi secara senyap-senyap. Ini diakui sendiri oleh bekas Presiden Israel, Yitzak Zifi, dalam bukunya Daunamah terbitan tahun 1377H (1957M):

"Ada kumpulan-kumpulan agama yang masih menganggap diri mereka sebahagian daripada Nabi Israel. Antara mereka ada satu kumpulan iaitu kumpulan Daunamah yang Islam hanya pada zahir tetapi mengamalkan ajaran Yahudi secara senyap-senyap."

Ketika Mustafa Kamal mencapai usia 12 tahun, beliau memasuki Sekolah Tentera Salonika. Kemudian beliau menyambung pelajaran di Akademi Tentera Monasitar pada tahun 1302H (1885M). Pada tahun 1322H (1905M), beliau memasuki kolej tentera di Istanbul dan menamatkan latihan ketenteraannya pada tahun 1325H. (1907M). Kemudiannya, belaiu telah ditugaskan di Kem Tentera Batalion ketiga di Salonika.

Disini bermulanya usaha Ataturk dalam memusuhi Khalifah Uthmaniyyah dan agama islam. Dengan kedudukannya sebagai graduan kolej tentera, beliau telah mengigatkan rakan-rakan pegawainya agar tidak tertipu dengan pemikiran dunia Islam.


 
Kerajaan Khilafah Uthmaniyyah
Empayar yg besa tapi jd lemah sbb pengkhianat2 yg ade..

Beliau telah mengubah ucapan Assalaualakum kepada Marhaban Bikum (Selamat Datang). Tindakan belaiu selanjutnya ialah menubuhkan Pertubuhan Kebagsaan dan Kebebasan yang bertujuan untuk menghapuskan Kerajaan Uthmaniyyah yang menurutnya mengamalkan pemerintahan kuku besi,tetapi malangnya Pertubuhan Bersatu dan Maju yang ketika itu juga bergiat cerdas menentang pemerintahan Islam telah menjadi batu penghalang kepada pengerakan Ataturk ini.

Imej Mustafa Kamal menonjol selepas meletusnya Perang Dunia Pertama apabila beliau dipilih sebagai panglima pasukan ke-19 di Sinaq Qal'ah. Pasukannya dapat mengalahkan tentera British sebanyak dua kali di Semanjung Ghalibuli di Balkan Darnadil meskipun kekuatan tentera British mampu mengalahkan tentera Artaturk. Dengan kemenangan tersebut, Ataturk telah dinaikkan pangkat Kapten dan kemudiannya Jeneral pada tahun 1335H.(1916M).

Pada hakikatnya, kemenangan yang dicapai oleh Mustafa Kamal adalah kemenangan yang disengajakan dirancangkan oleh tentera Inggeris supaya reputasi Ataturk dipandang tinggi oleh Kerajaan Uthmaniyyah (ak dh agak dah. konpem2 la kn si jahat nk tali barut die menang). Ini kerana peperangan di antara tentera Uthmaniyyah dengan tentera bersekutu berlanjutan selama beberapa hari tanpa mana-mana pihak mencapai sebarang kemenangan sehingga menyebabkan kedua-dua belah pihak bertahan dikawasan masing-masing untuk beberapa bulan. Akirnya pihak Inggeris secara mengejut tanpa disangka-sangka telah meninggalkan kawasan pantai Ghalibuli. Pada tahun 1337H (1918M), Ataturk telah mengetuai satu pasukan tentera di Palestin. Beliau telah menghentikan peperangan terhadap Inggeris, musuh Kerajaan Kerajaan Uthmaniyyah secara mengejut dan membenarkan Inggeris mara ke sebelah utara tanpa mendapat sebarang tentangan. Ketika itulah ia mengadu jatuh sakit dan telantar di di Kem Nablus. Tindakannya itu telah menimbulkan pelbagai spekualasi dan tanda tanya, lantas beliau membawa pasukan tenteranya ke utara sehingga ke Damsyik. Di sana, beliau telah mengeluarkan perintah supaya menghentikan tentangan terhadap Inggeris sekaligus membuka peluang kepada Inggeris untuk mara ke wilayah-wilayah Uthmaniyyah.

Selepas kekalahan Turki dan perisytiharan gencatan senjata, Inggeris meminta Khalifah membubarkan Dewan Rakyat yang berkuasa menentukan kekuasaan Khalifah. Selepas pembubaran itu, Inggeris mencetuskan pula huru hara dalam istana Kerajaan Uthmaniyyah sepanjang tempoh dua tahun 1337 - 1338H (1918-1919M) dan meminta khalifah menghentikan angkara yang sengaja mereka rancangkan itu. Mereka kemudian mencadangkan Mustafa Kamal untuk memikul tugas tersebut. Ini supaya Mustafa dapat menjadi orang yang berupaya memenuhi aspirasi rakyat dan satu-satunya pegawai tinggi tentera yang layak mendapat penghargaan daripada pihak tentera.

Kedudukkan dan kehebatan Mustafa kamal kini kian terserlah di mata orang ramai, manakala reputasi institusi khalifah pula semakin menurun. Pada waktu yang sama beliau telah merealisasikan perancangan Pihak Bersekutu untuk menguasai wilayah-wilayah Kerajaan Uthmaniyyah.

Taktik yang digunakan oleh Inggeris untuk menjayakan rancangan tersebut ialah dengan membebaskan Greek daripada penguasaan Izmir dan ini terang-terang bercanggah dengan teks perjanjian yang telah dimenteraikan oleh Pihak Bersekutu. Semua ini berjalan dengan pantas sekali apabila tentera Greek melepaskan tembakan kepada orang islam Turki di jalan-jalanraya, memaksa mereka menaggalkan tarbus yang kemudian dipijak-pijak dengan kaki, menaggalkan purdah yang dipakai oleh wanita Muslim, membakar perkampungan Islam di Izmir dan menyembelih orang Islam tanpa belas kasihan.

Di tengah-tengah kegawatan tersebut, kapal Ainabuli telah berlabuh di perairan Izmir di tengah-tengah armada laut Inggeris dan Greek, lalu Ataturk menuju ke Izmir dan mengerah segala keupayaannya dan memperlihatkan modus operandi yang menyakinkan dalam menentang Greek.
Map Izmir
Izmir kini.
Ataturk mengutus telegram kepada khalifah untuk menjelaskan keadaan yang genting ini. Akan tetapi kerajaan mendesak beliau pulang untuk mengelakkan belaiu daripada terus menibulkan huru-hara. Khalifah cuba memujuk Ataturk tetapi belaiu tetap enggan pulang malahan menghantarkan telegram kepada baginda, "Saya akan tinggal di anadul sehingga kemerdekaan dapat dicapai."

Ataturk mula melancarkan revolusi yang disokong sepenuhnya oleh Inggeris dan beliau telah berjaya pada peringat permulaan. Ini berlaku apabila gerakan beliau telah disertai oleh para pemimpin muda dan pemikir-pemikir yang meletakkan syarat agar tidak membabitkan khalifah.

Pertempuran di antara tentera Uthmaniyah dengan Greek telah berlanjutan selama satu setengah tahun. Semasa pertempuran sedang berlaku, Pihak Bersekutu telah mengumumkan bahawa mereka berkecuali. Sungguh menghairankan kerana senjata-senjata yang dibekalkan kepada Mustafa Kamal adalah dari Rusia hasil perancangan rapi pihak Inggeris di Busfor sekalipun Rusia memang memusuhi Kerajaan Uthmaniyyah.

Pada 23 Mac 1921M (1340H), tentera Greek mencetuskan kembali api peperangan. Pada bulan September tahun yang sama, pertempuran di antara kedua-dua belah pihak terhenti apabila Greek menarik keluar tenteranya dari Izmir. Dua hari selepas itu, tentera-tentera Uthmaniyyah mula memasuki Izmir tanpa menggunakan sebarang kekerasan.

Barat yg terkenal dgn kebijaksanaan mereka dlm propaganda apelagi kan..menyalak la diorg memperbesar2kan kemenangan Mustafa Kamal Attartuk. Orang Islam telah tertipu (tipah tertipu bang..tipah tertipu) dengan tindakkan Mustafa yang berjaya memenuhi aspirasi mereka sehinggakan Ahmad Shauqi pernah memuji beliau melalui sebuah qasidah yang mengumpamakan Ataturk seperti Khalid bin al-Walid.

Maha Besar Allah betapa kemenangan yang penuh keajaiban, Khalid Turki hidupkanlah kembali, Khalid Arab.

Malangnya impian mereka yang tertipu dengan tindakan Mustafa tidak tercapai kerana 3 Mac 1343H (1924M), tersiar berita tentang pembubaran Kerajaan Khalifah. Khalifah dan kerabat diraja telah dihalau keluar dari negara Turki, manakala dua buah kementerian iaitu Kementerian Wakaf dan Kementerian Undang-undang Syari'ah telah dimansuhkan. Sekolah-sekolah agama telah ditukar menjadi sekolah-sekolah awam. Kedai-kedai kopi telah menjadi kedai-kedai teh dan satay telah mula jual disana <--xde kene mengene pn statement nh..ttbe jek kn..haha

Musuh-musuh Islam melihat bahawa penghapusan Khilafah Islamiah bukanlah suatu perkara mudah. Ia hanya akan tercapai dengan cara menonjolkan seorang wira yang agung dan Mustafa merupakan orang yang digelar wira tersebut.

Pihak Inggeris telah melaksanakan rancangan ini bersama-sama Mustafa Kamal sendiri. Mereka juga telah membebaskan Greek dari Izmir dengan mendakwa Mustafa adalah pahlawan sebenar yang menjayakan kemenangan tersebut. Seluruh rakyat mula mempercayai perkara ini dan bagi Inggeris inilah masa yang paling sesuai untuk memasukkan jarumnya bagi menghancurkan Islam.

Sungguh menghairankan, cara ini masih tetap digunakan oleh musuh-musuh Islam untuk melancarkan serangan terhadap Islam sehingga hari ini.

Inggeris mengiktiraf kemerdekaan Turki dan mengundarkan tenteranya apabila Ataturk membubarkan pemerintahaan Khalifah. Pernah seorang ahli Parlimen Inggeris menyoal Lord Carrizon (Menteri Luar British ketika itu) dalam Dewan Parlimen Britain tentang pengiktirafan kemerdekaan Turki. Lord Carrizon membalas, "Apa yang berlaku ialah Turki telah dikuasai tanpa sebarang tentangan kerana kita telah menguasai kekuatan spiritualnya iaitu Sistem Khilafah Islam". Syeikhul Islam, Mustafa Sabri selepas melarikan diri ke Mesir pernah berkata, " Memang mudah sekali Inggeris menjadikan Mustafa Kamal sebagai wira pada saat mereka menekan Khalifah dan mengulingkan baginda".

Mase ini la semua orang Islam baru nampak siapa sebenarnya Mustafa Kamal Attartuk. Mula-mula cm baik amat smpaikn sume org percaya kn die nk gulingkan kerajaan Uthmaniyyah tp pd hakikatnye die nh xubah lembu yg kene cucuk idong dan hanya mengikut semua telunjuk Inggeris. Bagi Inggeris pulak, makhluk yg bernama Mustafa Kamal Attartuk ni adalah org yg terbaik..xde tolok bandingnye dgn yg lain (colok mungkin gak same ngan mangkuk nh)..Yela, mane tak nye.. si Mustafa Kamal nh dpt meruntuhkan kesucian Islam dalam mase sehari jek sedangkan Inggeris try dh bertahun2 xdpt2..Bile Inggeris dh yakin dgn kekuatan, keupayaan dan kekuasaan Mustafa Kamal Attartuk, dgn rase penoh yakin berserta dgn keazaman yg penoh tuk memesongkn umat Islam, Inggeris telah melantik Mustafa Kamal Attartuk menjadi KETUA KERAJAAN BONEKA <-- cm Malaysia la..dan lepas tu mereka pn blah dr bumi Turki setelah yakin sebenar-benar yakin dgn kepimpinan Mustafa Kamal Attartuk.


So..dgn pembubaran Kerajaan Khilafah Uthmaniyyah telah menjadi titik tolak dalam urutan strategi si Attartuk nh untuk memisahkan pemerintahan Islam dgn pemerintahan Turki lebih2 lagi dlm setiap aspek kehidupan masyarakat Islam Turki.

Fesyen-fesyen Barat telah menggantikan pakaian-pakaian Islam semasa pemerintahan nya..yg best skali, SI DURJANA nh dlm mase beberape tahun jek dh memansuhkan perayaan Aidilfitri dan Aidiladha..nk best lagi die melarang same skali umat Islam mengerjakn HAJI <--rukun Islam kot nh..xde blaja ke wei~

Dngan segala bongkak nye..Mustafa Kamal Atartuk menutup beberapa buah masjid dan mengubah salah sebuah masjid iaitu Masjid Sofea Jane <--memandai jek ak..haha..eh bukan Masjid Besar Hagia Sophia menjdi gereja..ape bangang la die nh..lepas tu buat pulak gudang. nk simpan tarbus la tu..hahaa..

Hagia Sophia Mosque, Istanbul, Turkey.
 
Beliau juga melarang penggunaan bahasa Arab dalam Azan dan menggantikan kepada bahasa Turki. Dan die jugak memansuhkan cuti pd hari Jumaat. Dalam bab kawen2@MUNAKAHAT, die nh melarang sama skali poligami dan membenarkan wanita Islam berkahwin dgn bukan Islam <--dh cm Indonesia dh nh..Die juga telah menghapuskan huruf-huruf Arab dengan huruf-huruf Latin dalam semua penulisan di Turki.

Kesemua perlaksanaan dan tindak tanduk Mustafa Kamal Atartuk menampakkan die nh mmg memisahkan budaya Turki daripada akar umbi agama Islam dan menghapuskan peruntukan dalam Perlembagaan Turki yang menyatakan agama Islam agama rasmi Turki <--Malaysia dh bising2 dh psl Kristian tu..Die juga dgn segala kudrat yg ade dan keringat die seboleh2 nk menghapuskan segala penentang dengan membakar akhbar-akhbar (nh ak pon bole..amek surat khabar lame tu kumpul2 bakar..setel~ haha), menangkap semua ketua pengarang akhbar dan mengawasi segala gerak geri para ulama (msti die psg cctv kn..haha <--ade plak time tu). Atartuk juga telah mengasaskan Parti Rakyat Republikan pada tahun 1923 smpai la die kene kapan kn pada tahun 1938.

Dgn isteri die..
 Atartuk hidup setahun jek ngan bini die, Latifah Hanim dgn anak diorg..si Latifah xtahan dh ngan kefasikan Atartuk yang mejadikan rumah diorg ni cm gudang arak sbb memenuhkan rumah die ngan air kencing setan nh. xcukup ngan arak, rumah die nh kire cm Playboy Mansion la..simpan pmpn kn..<--kalo dh cmnh bini mane yg tahan..

Mase die ngah sakit2 sementara tunggu nk mati jek, die sempat la panggil Duta Britian kt Turki, Bercy Lorren ke kediaman die kt Istanbul. Motifnye, die nh takut sgt xde org yg akn smbg ape yg die dh buat kt Turki tu yg die panggil Pokcik Bercy nh. Atartuk nh berkuasa memilih sesape jek yg die rase layak menggantikn die sbg presiden..so die offer kt Bercy Lorren nh. Dgn slumber nye si Bercy menolak permintaan Atartuk..

Di saat kematian die nh, Allah telah menurunkan pelbagai penyakit kt die (rasekan..kalo x bkn men berlagak ae ko langgar hukum Tuhan). Antara penyakit yg die hidapi:
 1. Didatangkan penyakit kulit seluruh badan yg mane die akan tergaru2 seperti beruk.
 2. Sakit jantung dan darah tinggi <--kalo tambah kencing manis nh pakej penyakit org kaya..
 3. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk smpai kan panggil bomba curah air kt bumbung rumah die dgn harapan sejuk la tu. <--kt dunia lagi dah kene pns api neraka, agaknye.. 
Kepanasan die xabes cmtu jek..pembantu rumah die sume terpakse meletakkan ketulan ais di dalam selimut die nk tido.<--xyah pki selimut sedey..haha..Maha Suci ALLAH..die buat cmne pon bdn die xkn sejuk <--agak2 die try x masuk dlm freezer..huhu..Oleh sebab dh xthn pns sgt, die meraung menjerit cm kene histeria sehingga sume org dlm istana die tu leh dgr.

Ade la org yg bertanggungjawab nh diorg dh xthn dgr Atartuk nh menjerit ari2, diorg pn antar la Atartuk nh ke tengah laut dgn bot. Harapan nye bia pns si Atartuk nh hilang la kan..tp xdpt la der..ALLAH MAHA BESAR, panas si Atartuk nh xhilang jugak..26 September 1938, Atartuk telah memengsankan dirinye selama 2 hari a.k.a 48jam sbb xthn sgt pns. Bile bangun2 jek trus ilang ingatan.

9 November 1938, lagi skali die pengsan. Lame xlame la die pengsan, lme sket dr mle2..36jam jek die pengsan. Tapi kali nh trus pergi berurusan dgn Yang Maha Esa. Masa die meninggal tu, xde sorang pun yg nk mandikan mayat die, yg nk mengafankan mayat dan sembahyang kan. Mayat die nh terpakse diawet selama 9 hari, sampai la adik perempuan die dtg merayu2 kt semua ulama Turki supaya memandikan,mengafankan dan sembahyang kn jenazah abang die yg laknatullah tu..Xabes kt situ lagi, mase kt kubur ALLAH menurunkan lagi azab-Nya..Bila mayatnya nk di tanam, bumi xnk terima mayat die nh <--cmne gaya la gaknye keadaan mase tu kan..adekah mayat nye dimuntahkan semula..Wallahulam..

Tempat bersemadinya Mustafa Kamal Atartuk


Dh abes ikhtiar dan dh putus asa dh semua orang, mayatnya diawet lg skali dan diletakkan di muzium yag diberi nama Etna Grafi selama 15 tahun iaitu sehingga tahun 1953. Selepas 15thn tu, ade lagi percubaan nk mengebumikan jasad si Atartuk nh kt bumi, tp lagi skali Allah menunjukkan kekuasaan-Nya, mayat Atartuk sekali lagi kene reject oleh bumi. Ikhtiar punye ikhtiar, Atartuk disemadikan disatu bukit dan mayat nya diletakkan dalam batu marmar seberat 44tan. Mayatnya ditanam dicelah2 batu marmar. Ulama sezaman dengan Mustafa Kamal Atartuk pernah kuarkan statement "Jangankan bumi Turki x menerima mayat Atartuk bahakan seluruh bumi ALLAH tidak menerimanya"
Makam Mustafa Kamal Atartuk
Mase die memerintah, ade la sket undang-undang yg die laksanakan yg mmg nmpk die nh YAHUDI :
 1. Membolehkan perempuan memakai tudung tetapi dgn syarat mesti pakai skirt <--ak penah nmpk nh kt shopping mall kt KL..
 2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang tp kene pki tali leher dan topi (kene ikot barat maa)
 3. Menyuruh lelaki dan wanita menari di khalayak ramai sbb die sendiri pernah wt mase parti umum pertama di Ankara <--nk cvr diri ke hape nh..
 4. Dengan lantangnye pernah menegaskan bahawa "Negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden" <--pe kene mengene nh..oo..baju moden otak moden la..ade jek baju moden tp otak sempit..camno tu..
 5. Menggalakan minum arak dikhalayak ramai.
 6. Mengarahkan Al-Quran dicetak didalam bahasa Turki. <--amboi bkn men die nh..lari maksud abes..
 7. Azan ditukar ke dlm bahasa Turki yg mane bahasa Turki tu sendiri di buang unsur2 Arab dan Parsi.
 8. Memanggil arkitek-arkitek dr luar Turki dgn alasan nk memodenkan Turki tp pd hakikat nye arkitek nh jadi balaci wt tugu-tugu kt seluruh Turki.
 9. Atartuk dgn beraninye penah berucap di Belikesir dgn wt statement bahawa agama perlu dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan.
 10. Agama Islam tidak lagi menjadi agama rasmi negara.
 11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan <--dh cm Bush dh..
 12. Mneggubal undang-undang perkahwinan secara berdaftar mcm kt Barat.
 13. Menukar Masjid Hagia Sophia menjadi muzium dan sesetngah masjid menjadi gereja.
 14. Menutup masjid dan melarang sembahyang berjemaah.
 15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin. <--jutawan fakir dpt duit terpijak..haha
 16. Membatalkan undang-undang waris dan faraid secara Islam.
 17. Menghapuskan kalendar Islam dan menukarkan huruf2 Arab kepada Latin.
 18. Menganggap dirinya Tuhan seperti Firaun. Ni jadi sebab ade sekali tu die tnye sorg askar die " Sapa Tuhan? Dimanakah Tuhan tinggal?". Pelagi ketaq la askar tu dan terus menjawab "Kamal Atartuk adalah Tuhan" (WTF man!!) Yang si Atartuk ape lagi senyum bangga la dgr jwpn si askar td.
So..fikir2kn lah terutama pemimpin negara kita nh..ak xckp diorg cm nh tp nmpk gaya cm ade..bakal2 pemimpin tu jadilah umat Islam yg menegakkan agama yg suci ini..jgn biarkan hidop anda diselubungi misteri~~~~ hahaa..xde kene mengene langsg..

  No comments:

  Post a Comment